förfest



ps. miriam ska betala en drink till sara om sara slickar på miriams utslag ikväll

visst hugger det lite i hjärtat?


disco

ikväll vill vi här på projekt provokation dansa och röka, men när jag kollade in eventet som vi eventuellt planerar att besöka ser jag att någon har skrivit :

så inser jag att vi kanske kommer vara lite missanpassade, men kanske inte jag för nu är mitt nyfärgade hår jätte mörkt och svart.

Ha en fin lördagskväll!
/Sara

hard candy

Har precis kommit hem från järna. Det var trevligt i järna. Det är så kul att åka till järna och träffa gamla bekantskaper, för det gör man alltid.

Igår såg jag Hard Candy, den var bra, och obehaglig. Handlar om en fjortonårig tjej som skriver med en trettioårig man på internet och så bestämmer dom sig för att träffas, och när dom gör det så drogar tjejen ner honom och kastererar honom. Se den!




Nu sitter jag och lyssnar på Peter Bjorn & Johns nya singel. Älskar videon. dom är så fina.


inte tröööött


När man kommer hem lite såhär för tidigt från nån fest och liksom inte är på nu-är-jag-trött-och-går-och-lägger-mig-humöret (utan mer varför är jag hemma när jag fortfarande är lite piggis och lite fullis) så finns det bara en grej som känns naturlig. Och det är att laga mat.
När man går förbi ica och mcdonalds så känner man alltid en stark doft av kycklig vilket alltid får mig att fundera på vad man ska tillreda för en liten rätt när man äntligen tagit sig hem och innanför dörren.
Nu när jag gick upp mot hemma så skrek det i mitt huvud "shepherds paj!!!!!!!!"
Sagt och gjort

Men när den vart klar klarade jag inte att äta den. Trots att jag försökte slänga på mer och mer ost.

:(

vem ska trösta knyttet?

Jag är ett litet hormonellt knytte idag.
Kändes i stunden så värdefullt att få höra "jag är dum och du är underbar, helt underbar" av någon jag inte bryr mig alls speciellt mycket om. Det kändes bara bra att vara helt underbar i kontrast till någon som tydligen var dum.
Och just nu så flirtar jag med en person jag tycker är rätt ful. Ni vet flirtar på mitt sätt, som egentligen bara är att prata helt normalt med en person eftersom jag inte klarar mycket mer och jag tycker att en person måååååste ju förstå att jag flirtar om jag pratar med den för att det är ju så uppenbart att ett "hej" ibland betyder "jag gillar dig och du har en fin rumpa". Visst?
Och alla är så snygga och alla är så fula och allt är lite som en karusell i mitt huvud.
Nu borde jag äta lite falukorv för att inte bli så väldigt full ikväll på...... folkölen ehh, som jag tydligen ska inmundiga.
Och kanske också för att jag gråter om jag dricker utan mat i magen.

/Miriam

faaaaan!

Okej det här med att vara sjuk är slut nu faaaaan!
Vi är tonåringar faaaaan!
Vi behöver sånahär grejer faaaaan!






jag är också sjuk.

Sökte klipp på youtube, på Shakira som shakar loss och sjunger "Hips don't lie".
Sen ställde jag mig framför datorn och försökte att rulla på höfterna sådär sexigt.
Sen så var jag tvungen att byta trosor, från ett par vita i bomull till sånadär stringisar i leopardmönster. Och jag kom liksom på mig själv med att tänka att mitt fjortonåriga jag hade haft rätt, det ÄR sexigt med string.
Öhh

Sen så läste jag Calle Schulmans bogg och läste att han tydligen inte gillar Södermalm för "det är mer falskt och exkluderande än Östermalm. Man låtsas bara vara avslappnad och down to earth. Det är helt enkelt inte äkta." och då tänkte jag att från och med nu så är det stringtrosor och inget söder som gäller för mig.

Jag blir alltid lite konstig när jag är sjuk, men det här känns spännande.




/Miriam

sjuk

är sjuk. som en kuk. tihi.

det är ganska skönt att vara sjuk, då lämnar man allt åt sidan och bara slappar. igår hade jag 38 graders feber och mensvärk, det är såklart jobbigt men det är samtidigt skönt att slå två flugor i en smäll. Det bästa med att vara sjuk är nog att man kan ringa sina föräldrar och be dom köpa hem saker som är gott, och prata med den där ynkliga sjuk-stämman, som om det är mest synd om mig i hela världen.

/Sara

har lite tråkigt....



Sitter och printscreenar grejer på facebook.
Det är där allt händer som vi alla vet.

Imorgon kommer jag nog inte gå till skolan för att som om det inte vore nog med att snor kommer upp i min mun sådär så har snoret ni vet sjuksmaken vilket gör det hela om möjligt ännu otrevligare.

/Miriam

god söndagsmorgon



/M

sommarens skämt kommer tillbaka till mig

Hela CK skämtet började i somras på Emmaboda när jag sa att jag skulle göra pannkakor med ett glatt ansikte i sirap till honom och han sa att han ville ha det.
Sen så fortsatte hela grejen på nån klubb på marie laveau när vi träffade honom. Då denna fantastiska bild togs på mig och Anders tillsammans med CK.


Nu kollar jag på dessa videosar och påminns om allt som är roligt med CK.



/Miriam

När bytte jag bort exakt allting viktigt mot ROLIGT?

Idag spenderade jag några timmar med en person som jag aldrig umgås med. En person som tyvär väldigt, väldigt få umgås med. Jag får lite ont i magen. Det är väldigt mycket lättare att bara låta bli att se denna person. Och jag kan komma på hur många som helst bra och vettiga argument om varför man faktiskt inte har någon skyldighet att umgås med någon man inte har kul av att umgås med.
Men sen ser man plötsligt att alla dom där argumenten spelar ingen jävla roll när man ser att en människa så smått går under. Det är så otroligt lätt egentligen att prata med någon som är utanför även om man inte har så kul, eller även om man till och med har lite tråkigt när man gör det.

Jag höll lite grann på att dö när jag drog det tråkigaste lilla skämtet man någonsin kan tänka sig (verkligen på "det var en gång två tomater..."-nivån) och denna person skrattade helt hysteriskt jättelänge.
Det gick att se att skrattet var av glädje, inte bara för att skämtet skulle va kul utan för att någon tar sig tiden att över huvudtaget dra ett skämt.
För då insåg jag att det nog inte är så många som skämtar till denna person. Som vänder sig till just denna person och avser skämtet för just, bara denne.
Och då kan man ju förstå att det är väldigt kul när någon gör det, oavsett på vilken nivå skämtet är.
När den här personen berättar om nervositet inför skolgrejer som man ska göra i par så kan jag känna igen den där känslan lite från när jag har franska ("hemskt det är att JAG får sitta ensam på franskalektionerna och Levi är i frankrike och JAG är typ ensam på en lektion och det är typ helt hemskt, fattarni??"). Så fastän jag vet hur tråkigt det är att sitta ensam och hur jobbigt det att se sig omkring för att se om det möjligen finns någon mer som är ensam och kan jobba i par med en själv, sätter jag mig väldigt sällan bredvid någon jag vet alltid sitter ensam och jag brukar alltid jobba ihop med den person som jag helst vill jobba med.

Förut var jag rätt snäll med sånt där. Frågade alla om dom ville följa med och fika och gjorde saker inte bara för min egen skull.
När blev den egenskapen utbytt mot lättja och bekvämlighet?
När bytte jag bort exakt allting viktigt mot ROLIGT?



... så jag har kommit på ett nyårslöfte idag. Lite sent.
Det bästa av allt är att det inte ens är något jobbigt nyårslöfte som att börja träna eller sluta röka, för det här är inte ens något jobbigt utan bara enkelt och trevligt egentligen!


/Miriam

tjejer




Det är så synd att tjejer känner ett så litet behov av att bli vänner med andra tjejer. så är det i väldigt många sammanhang. dom tänker "varför vara trevlig mot tjejer" och känner att dom inte får någonting ut av att vara trevliga mot andra tjejer.

Men hur är det med killar på den fronten?

/Sara

förresten!

Här är CKs största hit! Lyssna!
http://www.ck-musik.se/mp3/ager.mp3


Ä.G.E.R INGEN KNÄCKER DIG, JAG SVÄR, DU ÄGER ÖH ÖH DU ÄGER ÖH ÖH!

så jävla vackert

CK!!!!!!



åh åhh, Våran idol CK har skapat en fangrupp på facebook!!. Han har alltså skapat en grupp där folk kan skriva snälla saker om honom.
Precis vad jag också skulle ha gjort om jag var så berömd som CK!
I LOVE YOU CK! DU ÄGER ÖH ÖH DU ÄGER!


/Sara

lölö

Har frågat 10 personer om dom är feminister snabbt på typ 5-10 minuter.
Tjejer och killar mellan 16 och 35.
Det var 8 personer som svarade.
Alla sa nej. Exakt alla.
När jag frågade dom om dom är säkra, säkra på att dom verkligen är emot jämställdhet och inte kan se några ojämställda strukturer i vårat samhälle så svarade faktiskt alla. Det var lite förvånande.
En frågade om jag inte också ville känna mig som "en kvinna under täcket".
Nån sa att jag var jobbig.

Men framför allt en tjej fascinerande mig. 16 år och från Gävle.
Hon sa att jag hittade på. Alla har lika löner i Sverige. Allt är helt jämställt i Sverige!
Det var lite uppfriskande med något helt nytt och inte bara svar som typ "knulla din egen farfar fitthora". Någon som hade tankar och egna åsikter. Herregud här är någon som påstår att allt om att det skulle vara ojämställt i Sverige är bullshit helt enkelt.

Jag har hört många gånger att folk säger att "här är det ju så jämställt, titta på kvinnorna i Iran, dom är det synd om på riktigt":
Men jag har aldrig hört (sett) någon förneka totalt att det är löneskillnader mellan kvinnor och män, som bara tror att det är på bluff. Löneskillnaderna har vi ju faktiskt alltid kommit överens om att dom finns, eftersom det är en av dom få grejerna som är mätbara och väldigt lätta för alla att förstå.

internet och elaka kommentarer

Internet är en fantastisk grej på många sätt och vis.
Samtidigt är det synd att många väljer att ta ut sin aggression på internet eftersom det är så enkelt att göra det helt anonymt. Framför allt vanligt utgår jag från att detta är bland tonåringar, som jag själv. Fast gissningsvis snäppet yngre kanske?

Jag har själv varit med om att en gång få rätt så elaka kommentarer av en person på internet. På min bilddagbok. Dock gällde det min musik från myspace.

Läses nerifrån och upp, i rätt ordning.


Detta har bara hänt mig en gång, men gjorde mig självklart otroligt ledsen (fast som ni kanske ser försökte jag nog att verka rätt cool om det).
Jag beundrar alla stora bloggare som står ut med en sån jävla massa skit.

Sedan så undrar jag lite vilka som skriver såna här saker, till exempel denna Jane som skrivit till mig.
Jag undrar verkligen om det bara är någon som passerade min myspace och kände en sådan avsky att hon var tvungen att skriva det till mig på ett eller annat sätt och då fick göra det på min bilddagbok. Känns så otroligt svårt att förstå.
Jag respekterar det faktum att denna människa starkt ogillar min musik, men visst måste det väl vara någon jag känner? Eller åtminstone någon i min skola eller nåt sånt?
Jag har också varit inte alltför snäll på internet när jag var lite yngre, tror i och för sig aldrig att jag kom till den nivån, men jag tror inte att jag valde ut någon som inte ens spelade någon roll för mig.

Jaja, det där var den enda elaka kommentaren jag har fått angående min musik nånsin och det börjar närma sig ett år sen nu ser jag. Det får nog anses helt okej. Speciellt när man ser att det finns folk som fattar också.
Det rör mig nästan till tårar att se när någon som inte ens bor i samma land som jag förstår min musik, och uppskattar den. Det är så jävla fint. Och man borde lära sig att 100 snälla kommentarer är inte mindre värda än 1 elak, även om det alltid känns så i stunden.

/Miriam

festivalerna

Folk börjar köpa festivalbiljetter och bestämma på vilka festivaler dom ska.
Det stressar mig väldigt mycket. Försökte komma underfund med om jag vill åka på festivaler i år och tittade på bilder från förra årets emmaboda. Det var klantigt, allt ser så jävla fint ut. Då glömmer jag lätt att det skulle vara fint att vara au pair i england och resa till tessin också.
Sen vill jag jobba rätt mycket i sommar, plus åka till paris kanske och sen så har jag också lovat mig själv att jag vill få ha lite ledig och fri tid i stockholm, utan resa eller jobb eller nåt.
Heh........

Men FINT:











/Miriam

woho

Häromdagen fick jag höra av Vilja och Anders att man kan se hela Crossroadsfilmen på youtube. Uppdelad i delar viserligen...
Men helt jävla fantastiskt.


(Speciellt idag eftersom jag har så mycket mensvärk så jag inte ens klarar att vara i skolan:( )

Gudrun Schyman och Elise Claeson.

Vi har turen att ha bra samhällskunskapslärare på vår skola.
En av dom har fixat endel föredrag om politiska ideologier. I förrgår var Gudrun Schyman hos oss och pratade om feminism och igår så var Elise Claeson och pratade om konservatism.
Båda var väldigt roliga (speciellt Gudrun Schyman), men jag blev väldigt irriterad på Elise Claeson. Men inte mest p.g.a. hennes åsikter som skiljer sig från mina. Utan på att hon var så otroligt respektlös.
Att om en elev säger "...jag tror att könsroller är en social konstruktion..." svara "haha gud ni hade gudrun schyman igår hör jag" är så otroligt jävla löjligt. Ungefär som att det inte är det som är typ hela likhetsfeminismens ledord, att könsroller är en social konstruktion. Och bara hela grejen att Elise Claeson pratar om Gudrun Schyman som om hon är den enda feministen och att alla andra som tycker så bara är såna som bara tycker Gudrun Schyman är cool.
Sen var hon även en dålig föredragshållerska, som slingrade sig och vägrade svara på frågor, pratade lågt och när jag och amanda försökte få henne att ta ställning till det hon själv har skrivit i sina egna, olika artiklar som vi hade läst innan säga att det var någon annan som hade felciterat henne.


(yes, just den här är en intervju, men det andra vi hade läst var hennes egna artiklar)

/Miriam

konversation

Miriam: Snart fyller jag arton och då kan jag köpa folköl höhö.
Pappa: Men du måste ju vänta på att Sara också är arton, så att det inte blir orättvist:)
Miriam: Nämen då fixar vi falskleg till Sara heh.
Pappa: Haha tror du verkligen att hon blir glad över ett kinderägg?

oh no miriam

Åhhh jag blir så himla kåt på mig själv när jag googlar mitt namn (som jag gör musik ifrån, Oh no Miriam) och hittar saker folk skrivit om mig, speciellt om dom inte har hört av sig till mig och sagt att dom ska skriva, så jag bara hittar det som en liten överraskning.  Kolla!
Då får man också känslan av att dom tror att jag är lite bättre och mer seriös än vad jag är, sådär så att dom kanske tror att det inte är så att jag har tid att svara på alla mejl jag får (så är det ju då inte riktigt hehe). Jag tänker att det är därför inte alla hör av sig till mig. Jag låtsas i alla fall det.
Kolla här är en till.

Den här
är kul för att jag själv fick chansen att få fram något. Hur bra det gick kan kanske diskuteras, men man får trösta sig med att det måste vara nästan ett år sen nu och att jag kanske har utvecklats lite.
Och denna är kanske min favorit "Oh No Miriam is a one-girl-band from Stockholm who wears her heart on her sleeve and writes lofi indie pop songs that have as their main attribute a healthy dose of unbridled girlish emotion.".

Blir så himla glad och stolt. Och det är ju lix bra att va de ibland:D



/Miriam

ett litet lästips

Det här måste helt enkelt vara något av det roligaste jag nånsin läst.
Orka läs trots att det är så långt!
Jag brukar sällan läsa Alex Schulman, men från och med nu har jag insett jag måste om det är så här bra.

/Miriam

öhh

Vi var på strand dårå.



När jag kom hem sen så var jag på lite dåligt humör eftersom jag av någon anledning blivit lite sentimental och gråtmild under kvällen och gjort saker som att peka på grejer och säga "åhh när jag skulle ha första dejt med du vet den där killen så lutade han sig mot den där grejen när han väntade på mig. han var såååååååååå snygg, jag vill ha honom nu, buhuu!!!!!" och så.
Så då behövde jag  pigga upp mig och ta en varm macka och sätta mig framför datorn.
Loggar in på den där skitcommunity-grejen
och någon skriver såhär:




Det är konstigt. Någon som jag absolut inte känner har alltså stått nära mig och tänkt att det måste vara den där tjejen från den där skitcommunity-grejen.

Det är nästan lite läskigt.
Nästan.

/Miriam

min hemska manliga uppenbarelse

Jag (på min manliga profil) man 22:
hej.
har du ingen bild?

tjej 12:
bara på min mamma

Jag (på min manliga kamrat) man 22:

hur gammal är hon då? ;)



Jag hatar mig själv som man, vilket svin jag är! Jag ska sluta vara ett svin och bli en sympatisk kille, det är bara det att jag samtidigt vill se vad tjejer ger för reaktioner på hemska saker.
En sak kan jag säga, man har det inte lätt som man på communityn, ingen hör av sig, men ska jaga personer att skriva med. annars skriver typ ingen.
eller så är det bara det att jag inte har ett tillräckligt manligt sken som bedrar flickor..

/Sara

skolan

borstar tenderna. ska till skolan. det enda jag ser fram emot med skolan nuförtiden är cigaretterna på rasterna. kanske ska man ta hantverksperiod? Men det som är jobbigast med skolan är nog läxorna. att inte kunna göra något kul efter skolan utan att få dåligt samvete för att man egentligen borde göra läxor.

saknar tiden då man kunde skolka utan att det uppmärksammades och utan att man missade massa.

/Sara

snurrar i mitt huvud.

Just nu kan jag inte sluta tänka på mozzarela och tomat och parmaskinka.
Och små sånadär kexisar med foie gras.
Och en croque minsour.

Mmmmmmmmm.... *längtar tills nästa gång jag är hungrig*

/Miriam

Ehh försöker dra ner på rökningen dårå... blir ännu mera äta då... För varje cigarett jag skippar blir det en varm macka med massa ost. Det funkar rätt bra.

ta hand om mig tihiiiii (eller nåt)

Idag var jag på stan med Levi, Love och Julian.
Blev bjuuuuuuuden på pizza, läsk och kakor. Älskar generösa män. Men det är trots allt deras uppgift. Att ta hand om oss flickor och se till så att vi har det bra.

Sen så är jag hur snorig som helst. Och väldigt sugen på att gå ut och vara fin och dansa. Kanske fredag, problemet är bara att let's dance börjar och blondinbella är med.
Men kanske förfest med blondinbella och mojitos (fast mojitos på mitt sätt och inte Loves denna gång tror jag bestämt).
Kan funka.


Här är förresten Emma och Love drickandes mojitos på nyårsafton.

Och Julia, Sigrid, Amanda och Isa.

/Miriam

Julian the man.


Han e snygg han e rätt han e 2009!!!!!!

/M

sagor och sex och politisk korrekthet.

När jag gick i typ sjuan så hade jag en klasskompis som jag var med rätt så mycket.
Hon var den som förde in mig i världen av internetkontakter. Hon var nummer 1 på det området, var jag helt säker på då.
Hon pratade med massa killar, och till och med i telefon och till och med hade hon telesex (inser nu att jag inte ens är 100 på om det är så det heeter, telesex?). Det var långt ifrån min värld. Min fega lilla värld.
Däremot så fick hon med mig så att jag också kunde prata på internet med killar som sa att jag var snygg och söt och ville knulla med mig.
Jag var nog ganska nöjd ett tag, fick väl den bekräftelsen jag sökte.
Men jag var inte riktigt nöjd, för min kompis blev friad till av sina internetkontakter (!).
Och framför allt, det som gjorde mig mest avundsjuk, var att en av hennes kontakter kallade henne för "dumdum". Jag kunde inte tänka mig något gulligare. Min högsta önskan var att också få vara någons "dumdum".
Så här i efterhand funderar jag lite på varför detta var det jag så gärna ville bli kallad. Jag kan förstå och känna igen mig i varför jag ville få höra att jag var snygg, men jag skulle inte vilja bli kallad dumdum.
Fast samtidigt så vill jag visst vara en dum och söt tjej ibland. Smeknamnet syftar ju exakt på det, någon som är sådär gulligt korkad och liksom bara sötast i världen.
Ibland känner jag att jag vill vara så.

Det får man försöka kämpa emot. Som Rebecka brukar säga "man kan behålla magin i sagorna även om man gör dom politiskt korrekta". Det är väl samma sak egentligen.

Men ibland kan man ju känna sig förvirrad och tänka
"Det kan hända att det går att behålla magin i sagorna trots att man gör dom politisk korrekta, men går det att behålla passionen i det sexuella om man är politiskt korrekt?"


/Miriam

Pittstim

Nu är jag i Schweiz. Alla sover.
Det känns konstigt att vara borta fran mitt "riktiga" liv. Och det känns konstigt att dom som kretsar kring mitt "riktiga" liv fortsätter leva sina liv utan att jag är med. Man missar helt enkelt sa mycket av att vara bortrest. Men samtidigt sa är man med om en del när man lämnar sitt "riktiga" liv för en vecka eller tva.

Jag har i vilket fall som helst läst ut "pittstim". En nyutkommen bok som jag fick av miriam i julklapp. För er som har läst fittstim sa är det samma upplägg men ett helt annat innehall saklart (och för er som inte har läst fittstim, LÄS LÄS LÄS)! det handlar helt enkelt om det andra könet, pittar, kukar, snoppar, snorrar, u name it. 
Pittstim var väldigt lättläst, jag läste ut den pa en vecka och jag läser väldigt langsamt sa det säger ju sitt. Jag tycker helt enkelt att det är bra att man kan fa en inblick i hur det är att växa upp som man. Alla förhallanden och sa. För männen har ju ocksa som sagt ocksa en jävligt sugig könsroll att leva upp till.

Jag rekomenderar boken, läs den!

/Sara

RSS 2.0