resor jag har gjort.

STÄDER JAG HAR VARIT I MED MIN FAMILJ
*wellington och auckland.
(nya zeeland)
julklappsöppning på julafton 2006 med våra släktingar i wellington.
jag badar någonstanstans utanför auckland.

*langkawi.
(malaysia)
min familj på en hängbro.

*bern, nån stad i prato och en stad nära tyskland. *ingen koll*
(schweiz)
jag smygröker i en vindruveodling tillsammans med sara när våra familjer inte ser.

*paris, pau, nice.
(frankrike)
jag i paris tunnelbana nån gång.

rebecka i en jättegammal stad utanför nice.


*köpenhamn
(danmark)


STAD JAG HAR VARIT I MED VÄNNER

*berlin ofc (tyskland)
jag, sara och emma i berlins tunnelbana första gången.

emma och sara i berlin ett halvår senare.

julian och jag på hyrda, sunkiga lägenheten i kreuzbergs balkong.




STÄDER JAG HAR BESÖKT MED MIN SKOLKLASS

*soleggen (norge)

lucas på ett berg.


* barcelona (spanien)
emma och sara vid sagrada familia.
mestadels glada klasskompisar på liten bar.



SENASTE RESA JAG HAR GJORT

* venedig med min mormor (italien)


/miriam

min mobils bilder


1. Jag och julian på SOMMAR
2. Linnea och Sara, troligen på Dovas eller liknande.
3. Julian på halloweenfest.


/Miriam

dom små liven

Jag tycker om att jobba med barn. Jag tycker om "mina" barn väldigt mycket. Dom är så väldigt gulliga och söta. (Och såklart hur jobbiga som helst också ibland.)
Igår tex, så sa ett barn:
- Fröken, vet du vad? Din hjärna har inte vuxit färdigt. *förundrad*
- Nej, jag vet. Visst är det konstigt?! Hjärnan fortsätter faktiskt växa väldigt länge.
- Men det betyder liksom att du kommer bli ännuuuu smartare. *ännu mer förundrad*
- Jag vet, det går nästan inte att förstå haha.
- Neej, verkligen inte. *förbryllad*

Eller i förrgår:
Först så råkade ett barn slå till ett annat barn med en stjärtlapp fast jag hade sagt att man inte får vifta med dom i ansiktshöjd. Efter en stor gråt och förlåt session kunde slutligen det lätt skadade barnet fortsätt leka men barnet med skuldkänslor strövade runt lite för sig själv och tänkte i ungefär 5 min till han kom fram tills mig och sa
- Du fröken jag har i alla fall lärt mig en viktig läxa. Det är nog bäst att man låtsas-strimlar sina vänner bara i fantasin. *ångerfull men stolt över lärdom*

Sen så finns ju också dom jobbigare stunderna.
Här om dagen så sprang en 8åring bort och då sa jag:
- Vet du vad, du får absolut inte springa bort sådär. Om jag ska se efter fem barn kan ju inte ett barn bara springa iväg.
- MEN JAG ÄR SUUUUR! VILL ÅKA STJÄRLAPP NER I DEN STORA PÖLEN! JAG BRYR MIG INTE OM ATT JAG INTE HAR NÅGRA EXTRAKLÄDER!!!!!
- Fast den här gången kan du inte bestämma det. Jag tror att du förstår varför också. Vad skulle du göra i min situation, om man är ensam fröken och ett barn bara springer ifrån?
- Jag skulle strunta i det dumma barnet! Jag kan ändå överleva i den här lilla snöiglon. Lämna mig!!
- Fast jag kommer inte att strunta i dig bara för att du springer iväg. Jag ska hålla koll på alla hela tiden även om någon gör något dumt eller busigt någon gång.
- Du älskar inte mig - bara pengar. Du är bara med mig för att du får pengar för det!!!!!!!!!


Hur förklarar man för en 8åring att man i och för sig får pengar för att vara med henne och ta hand om henne och att man i och för sig inte skulle göra det om man inte fick pengar för det (i alla fall inte varje dag så många timmar) men att man ändå bryr sig väldigt mycket. I alla fall så mycket som jag tror att det bara är möjligt om man är en fritidsfröken som bara har känt henne i drygt ett halvår. Ja, jag tror nästan inte att någon skulle kunna bry sig och tycka om mer än jag gör i min situation. Men hur förklarar man en sån sak? Hur argumenterar man emot?
Det löjliga är att jag egentligen är säker på att hon och dom andra fattar. För jag är faktiskt väldigt snäll och visar väldigt mycket hur mycket jag verkligen bryr mig.
Vilket ytterligare bara visar på det jag hävdar som verkligen inte någon annan av mina kollegor verkar hävda BARN KAN VARA ELAKA OCH VILJA SÅRA OCH ANVÄNDA EN ONDSKEFULL LIST. Detta är givetvis ingen stor grej, eftersom i princip alla människor har den förmågan. Jag vill bara klargöra att barn inte är ett undantag. Hon vet mycket väl hur mycket tid och omtanke jag lägger ner på henne. Men i kampen om att få åka ner i en väldigt djup pöl och blöta ner hela henne fullständigt trots bristen på extrakläder skyr hon inga medel. Inser hon att hon kan ge mig dåligt samvete över att jag får betalt för vårat umgänge när inte hon får det kommer hon trampa sönder den ömma tån fullständigt om hon har möjlighet att kunna manipulera bort mig och nå sitt eget mål.

Och trots detta så ler jag genuint varenda gång jag ser ungjäveln komma in i fritidsrummet och ropa HEEEEEEEJ JAG ÄR HÄR NUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!



/Miriam

RSS 2.0