en liten funderare

alla människor får mig att känna mig på olika sätt. vissa får mig att känna mig som en sån där jobbig tjej som är grov i mun. andra får mig att känna mig som den där tjejen som är grov i mun, men ändå "jävligt skön". vissa får mig att känna mig osmart, medan andra får mig att känna mig väldigt smart, nästan så smart att jag blir tvungen att ändra lite på mitt ordförråd.
vad jobbigt det vore om man blev förälskad i någon som fick en att känna sig dålig på ett eller annat sätt.
/Sara

teen

Allting är rätt tungt och jobbigt just nu (på riktigt alltså!), p.g.a. saker som har hänt.
Jag känner mig som Britney gör när hon sjunger I'm not a girl, not yet at woman.
Jag vet inte om jag helst vill få ett jättestort och mysigt gossedjur att trösta mig med eller en tröstande mans famn att få krypa ner i. En bardom känns så väldigt långt bort och ett vuxenliv känns också bara so far away.
/Miriam

God jul & gott nytt år

här är några pepparkakor jag har gjort i år..
Yoko Ono
Korvas och Daniel
Peaches
Mao Zedong
/Sara

tjugofemte december

åhh alltså allt är jäkligt fint.
igår var det julafton, idag är jag sjuk och det är som värsta floden fårsar ner mot magen från min näsa med snor det är verkligen äckligt men jag är skitglad och bara glad glad glad glad!
min kropp faller isär, gör ont överallt men jag är så jävla glad!
och nu pratar jag med honom, och han frågar om vi inte kan ses snart, i mellandagarna, och nämner kanske nåt om abrahamsberg. men abrahamsberg är så himla nära mig och jag kan inte träffa nån jag gillar så himla nära vår lägenhet för då blir det så verkligt och jag får så himla ont i magen och kommer dö!
/miriam

signe simensen och nio till fem

Rebecka visade mig en name the pet-video som signe simensen är med i och reklambilder från american apparel med henne.


American Apparel har massa bilder som typ ser ut som rena rama porren. (Sen att dom bara verkar anställa butikspersonal som är tillräckligt snygga för att vara modeller är också helt stört.)
Fattar inte grejen. Sen så utger dom sig liksom för att vara lite medvetna och feministiska, dom här tjejerna. Och dom kan säkert skratta åt andra tjejer som (som rebecka sa) "har exakt samma kläder som dom minus ett par dr martens på fötterna".
Jag dör på att man kan komma undan grejer som är så fruktansvärt dumma med så jävla enkla medel.
En annan tjej som kommer undan är nio till fem med t.ex. ett sånt här inlägg.
Jag förstår inte hur man inte kan se problemen med att bara skriva om beniga axlar, smala pojknackar och pojkar som luktar gott.
Hennes blogg går ut på att måla upp ett fantastiskt liv i perfekt töntindie-tappning där ALLT handlar om att kyssa pojknackar, dricka rosévin iklädd babydoll-klänningar & rosett (aldrig utan smink, inte ens när hon ska visa hur man sminkar sig i ett filmklipp är hon osminkad i början) och att hennes favorithobbys som t.ex. är att lukta på sin fina pojkvän och baka gulliga cupcakes.
Det är absolut inte fel att ta fina bilder på sig själv och på fina cupcakes, men jag tycker att om man har en blogg som man uppdaterar flera gånger om dagen med flera läsare har man ett ansvar. Det är en annan sak om man uppdaterar mer sällan för då är det uppenbart att bloggen inte speglar ens liv alls. Och även om dom flesta om dom tänkte efter skulle förstå att även om man uppdaterar flera gånger om dagen med fina saker så är det inte bara sådär fint så går massa omkring och känner sig helt värdelösa.
Och jag tar inte alls väldigt lätt på motargumentet att man inte ska tvinga in alla bloggtjejer in i en förebildsroll, men jag ser inte riktigt någon annan lösning. Jag tycker alla borde sträva efter att vara bra människor och bra förebilder och jag kan i ärlighetens namn inte riktigt förstå varför man inte skulle vilja vara en bra förebild!
/Miriam

efter några timmars intensivt studerande...

/Sara & Miriam

miriam förklarar varför man behöver sara som vän

när jag är med sara får hon mig att må bra för hon förstår vad jag menar även om jag är trött och förklarar jättedåligt eller om jag pratar med massa mat i munnen för att hon förstår faktiskt exakt allt jag vill säga och jag förstår henne för jag har nästan aldrig träffat nån som jag jämt håller med så mycket och jag kan älta saker som får mig att känna mig som skit och sen så på nåt magiskt sätt pratar jag med sara och så blir det så uppenbart att det inte spelar nån roll eller att det kanske inte ens är så för jag kan vara ensam eller med andra människor och inse att det är ett faktum att jag är en dålig/ful/tråkig människa men sen gör hon det så uppenbart att det är löjligt så jag nästan skäms över att ha tänkt så och det är bra.

jag kan tycka att mina svagheter är dom svagaste svagheterna man kan ha men vi är så lika och om hon har en sida som jag ser som en svaghet hos mig tycker jag bara att den är bra när jag ser den hos henne och det är så mycket lättare för mig att gå upp i att vi två är så jävla bra än att tycka att bara jag är bra för hon gör att jag blir bättre och hon får mig att se att jag är bra för hon och jag är så lika och vissa sidor som hon har men som jag inte har känns inte ens främmande för ibland blir det liksom svårt att skilja på hennes och mina sidor för dom känns så lika och så bra och fast hon ibland är annorlunda än jag kan jag förstå dom sidorna ändå och det känns som att hon kan det med mig också för det finns en ömsesidig respekt och likhet i hur vi är och ser på varandra.


ibland hittar man så rätt och jag blir väldigt ledsen över att inte alla får ha såna vänskapsbad och jag får ont i magen av tanken på att vi kommer bli så himla vuxna och tanken på att våra promenader inte kommer vara lika viktiga och att det kommer framstå som lite onödigt att berätta om varenda detalj och allt man tänker och känner för jag älskar faktiskt det och jag känner mig aldrig kvävd av det och jag hatar när andra känner sig kvävda av det för då fattar dom ju bara inte hur bra det kan kännas tror jag.


/miriam

underbaraclara

Jag gick in på den här underbaraclara bloggen som alla tipsar om och säger är så trevlig.
Det var den också.
Jag är med i en tävling där och drömmer om att vinna massa fina kläder.
Så jag kan bli snygg och så.
/Miriam

otillgängliga fanskap

jag hatar folk som ska spela massa spel hela tiden, men jag rättar mig efter reglerna såklart eftersom alla spelar spelet kan man inte låta bli själv. en ond jävla jag-är-svårflörtad-och-otillgänglig cirkel.
Det här med att spela otillgänglig funkar inte på mig. Eller det funkar på det sättet att jag blir lite mer tillgänglig när en kille är otillgänglig, men, min stolthet står över allt det där tramset med otillgänglighet. Så om en kille är otillgänglig kan jag sörja det lite, men jag skriver inte mer än ett meddelande. Då kommer jag bara över det istället och väntar på att nästa intresseobjekt ska dyka upp.  

Här är en lista jag hittade på flashback för hur killar ska få en tjej (typ mer seriöst än ett ligg) och jag har kommenterat varje punkt:

1. Lite lätt retsam -Nej, det är bara irriterande.

2. Kunna stå för sin sak och inte vika sig. -Det tycker jag gäller alla.

3. En lätt beröring, dock inte tafsande!!! OBS!!! -Ja, det är trevligt, men det är väl trevligt för båda parterna så länge det är ömsesidigt.

4. Använda difusa ord som "Ganska och Faktiskt" Som "Du är FAKTISKT GANSKA snygg" -Nej, sånna här regler är bara konstiga.

5. Inte vara för smörig och be om ursäkt för allt. -Det är väl ändå en irriterande egenskap, det här hör ihop med punkt 2, man ska stå för sin sak.

6. Lyssna mer och prata mindre -Jag har så himla lätt för att prata mycket och länge när någon lyssnar och är intresserad av det jag pratar om, så ja. hehee (men det gäller att jag ska känna mig bekväm med att prata mycket) 

7. Vara trevlig och glad, men ändå hålla ett visst avstånd. -Trevlig och glad räcker!
 


/Sara

RSS 2.0